top of page

Su Kaçakları Neden Olur?


Su tesisatlarında yaşanan sorunlar arasında su kaçağı yer alır ve bu sorunun ortaya çıkması durumunda su kaçağı neden olur? Cevap alınmak istenir. Böylelikle kaçağı neden olan sorunun ortadan kaldırılması mümkün olur.

Su Kaçağı Neden Olur?

Su kaçağı bina sahiplerinin sıklıkla yaşadığı sorunlar arasında bulunur. Temiz veya pis suyun gidere ulaşırken sızıntı oluşturması kişileri ve çevrelerini rahatsız eder. Sorunun büyümemesi için kaçak sorunun çözülmesi gerekir.

Su kaçağının nedenleri şunlardır;

  • Su tesisatları için kalitesiz boru ve malzemelerin kullanılması

  • Zaman içinde su tesisatının eskimesi

  • Tesisatın döşenmesi esnasında yapılan hatalar

  • Tesisatta tercih edilen demir boruların çürümesi

  • Su borularının yapılan tadilat veya onarımda zarar görmesi

  • Deprem olayları

Su kaçağının engellenmesi için ilk olarak kaçağın nedeninin öğrenilmesi gerekir. Bu neden öğrenildiğinde kaçağın bulunduğu yer tespit edilerek sorunun ortadan kaldırılması sağlanabilir.

Su Kaçağı Belirtileri Nelerdir?

Bina ve ev sahipleri tesisatlarında su kaçağının olup olmadığını kaçak belirtileri sayesinde öğrenebilirler. Su kaçağının en önemli belirtisi mekandaki fayans, beton veya duvardan su sızıntısının gelmesidir. Bunun dışında duvarlarda kabarma olması, duvarların küflenmesi ve rutubet bulunması, tavan veya duvarlarda sarı lekelerin oluşması ve su saatinin suyun kullanılmaması durumunda çalışmaya devam etmesidir. Bu belirtilerden birisi veya birkaçı bulunuyorsa tesisat firmalarından yardım almak gerekir.

Su Kaçağı Nasıl Tespit Edilir?

Tesisat firmaları su kaçağını günümüzde kolay bir şekilde tespit edebilirler. Kaçağın tespiti için dinleme cihazları ve kameralardan yararlanırlar. Bu sayede kaçak bulunan duvarın veya tesisatın kırılıp dökülmesine gerek kalmaz. Su kaçağı bulunan yer tam olarak belirlendikten sonra müdahale edilerek kaçağın engellenmesini sağlarlar. Böylelikle kaçak nedeniyle yaşanacak sorunları engellerler.


1 görüntüleme

Haberler

bottom of page