top of page

Antalya Radyatör Petek Temizliği

Güncelleme tarihi: 13 Haz 2022

Her yıl kış aylarında ısınmada kullanılan radyatör petekleri düzenli olarak bakım yapılmalıdır. Bu bakımlar peteklerin temizlenmesi ile mümkündür. Petekler bazı soğuk bölgelerde her yıl bazı sıcak bölgelerde de iki yılda bir temizlenmesi gerekiyor. Petek temizleme işleminin kombiye ve ısınmaya büyük faydaları olmakla birlikte birçok olumsuzluğu da ortadan kaldırıyor.

Radyatör Petek Temizliğinin Faydaları

Petek temizliği işleminde her yıl özelliğini yitiren su yenilenir. Yenilenme aşamasında da peteklerde oluşan kirler, kireçlenme ve paslanma temizlenir. Bunun için de Antalya radyatör petek temizliği yapan firmalar belli bir kimyasal kullanırlar. Patak temizliğinin birçok faydası bulunuyor.

Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir;

  • Temizlenen su daha erken ısınır.

  • Temizlenen petekler sıcaklığı daha rahat yayar.

  • Temizlenen su kombiye zarar vermez.

  • Kombi daha rahat çalışır ve faturalarda düşüş yaşanır.

  • Kombinin ve tesisatın kullanım ömrü uzar.

Bunlar gibi birçok fayda sağladığı gibi petek temizliği kombilerde oluşabilecek arızaların önüne geçer. Kirli su peteklerde olduğu gibi kombi içinde de kirlenmelere yol açabilir. Bu olumsuzluklarla karşılaşmamak için düzenli olarak petek temizliği yapılması gerekiyor.

Petek Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Radyatör temizliği iki farklı şekilde yapılabilir. Bunlardan biri manuel olarak sadece petek temizliğidir, diğer ise petek temizleme makineleri ile yapılan kimyasallı temizliktir. Bunlar içerisinden makineli temizleme işlemi yapılmalıdır. Makineli temizleme hem daha kısa sürer hem de tüm tesisatı kir, kireç ve pasa karşı korur.

Petek temizleme sırasında kombi kapalı kalmalıdır. Kombi içerisindeki elektronik malzemeler kimyasaldan korunmalıdır. Ayrıca temizleme işlemi bittikten sonra da tesisat kimyasaldan temizlenmelidir. Temizlenme sırasında tesisatın tam temizlendiğinden emin olmalısınız. Bu suyun rengi ile de anlaşılabilir. Suyun rengi ilk başlarda kirli akarken temizlendikçe normale dönüşecektir.


Antalya Su Kaçağı Tespiti Kanalizasyon Ve Tıkanıklık Açma Kombi Petek Temizliği Özkanlar Tesisatci 05325681443

1 görüntüleme

Haberler

bottom of page