top of page

Duvar Kırmadan Su Tesisat Tamiri



Su tesisatlarında yaşanan arızaların giderilmesi için duvar kırmadan su tesisat tamiri yapılabilir. Bu tamirin ortaya çıkma sebebi genellikle tesisatta ortaya çıkan kaçaklardır. Bu kaçaklar zamanında müdahale edilmediğinde büyük sorunlara neden olabilirler. Bu nedenle kaçağın bulunması ve tamir edilmesi gerekir. Kaçağın duvarın kırılmasına gerek kalmadan bulunması ve tamir edilmesi profesyonel hizmet sunan firmalar aracılığıyla gerçekleşir.

Duvar Kırmadan Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Su tesisatı tamiri veya su kaçağının tespit edilmesi eski sistem çalışmalarında duvarın tamamı veya belirli bir bölümü kırılarak mümkün olurdu. Ancak bu yöntem daha fazla masrafın ortaya çıkmasına neden olduğunda pek çok insan kaçak tespiti hizmetini almaktan vazgeçerdi. Ancak günümüzde su kaçağı ve su tesisatının tamiri hizmeti için duvar kırmadan hizmet verilir. Kaçağın bulunması için kameralı cihazlardan yararlanılır. Bu cihazlar noktasal tespit yaparlar. Bu sayede kaçağın yeri bulunarak sadece o kısma müdahale edilebilir.

Duvar Kırmadan Su Tesisatı Nasıl Tamir Edilir?

Duvar kırmadan su tesisatı nasıl tamir edilir? tesisat tamirine ihtiyaç duyan kişiler tarafından merak edilir. Su tesisatı tamirinin duvar kırmadan yapılma aşamaları şunlardır;

  • İlk olarak tesisat arıza ve kaçağının bulunduğu yer noktasal olarak tespit edilir.

  • Tamir işlemi için gerekli cihazlar ve kimyasal maddeler hazırlanır.

  • Tesisatta su kaçağı bulunuyorsa kaçağın bulunduğu fayans sökülerek tamir işlemi gerçekleşebilir.

  • Tesisat sahipleri duvarlarının veya fayanslarının hiçbir şekilde zarar görmesini istemezlerse kaçağın kapatılması için tıkayıcı ilaç kullanımı yapılır.

  • Su tesisatında tıkanıklık sorunu varsa ilaçlar vasıtasıyla tıkanıklığın açılması sağlanır.

Bu işlem için profesyonel ekiplerin tercih edilmesi sorunun doğru şekilde çözülmesine de yardımcı olur.



0 görüntüleme

Haberler

bottom of page