top of page

Antalya Şebeke Su Kaçağı Tespiti

Şebeke Hattında Su Kaçağı Hizmetleri

Teknolojik cihazlar sayesinde şebeke hattında su kaçağı hizmetleri çok konforlu hale geldi. Cihazlar, ustaya, kaçağın yerini noktasal olarak tespit etme imkan veriyor. Binalarda su kaçağı olduğunda bu iki yerden kaynaklanabilir. Su kaçağı ya kirli sudan ya da temiz sudan kaynaklanır.

Her iki durumda da kaçağın yerinin bulunup, arızanın giderilmesi gereklidir. Ancak bunun için firmanın sahip olduğu cihazlar ve ustaların mahareti ön plana çıkıyor. Ayrıca bazı basit uygulamalarla ev sahibi kendisi de kaçağın nereden kaynaklandığını anlayabilir.

Su Kaçağının Tesisattan Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Su kaçağının tesisattan olup olmadığını anlamak çok kolaydır. Eğer daire vanası kapandığında su saati hala dönmeye devam ediyorsa, kaçak tesisattan kaynaklıyor demektir. Bunu anladıktan sonra, bu alanda kaliteli hizmet sunan bir ustadan yardım almak gereklidir.

Su Tesisat Kaçağı Nasıl Bulunur?

Su tesisat kaçağı, uzun süre devam ettiğinde alt katın tavanına ciddi ölçüde zarar verir. Bu sebeple sorunun bir an önce çözülmesi şarttır. Profesyonel firmalar tarafından sunulan hizmeti kaliteli hale getiren teknolojik cihazlardır. Eskiden, tesisattaki kaçak, ustalar tarafından tahminen bulunmaya çalışılırdı. Ancak, artık durum değişti.

Kamera İle Kaçak Tespiti

Tesisat kaçağının tespiti için kameralı bir cihaz kullanılır. Bu cihaz, esas anlamda neme karşı duyarlı bir cihazdır. Yer döşemesinin altında nemli olan bölge, cihaz sayesinde bulunur. Kaçak bulmak için kullanılan bu yöntemle şebeke hattında su kaçağı hizmetleri çok daha güvenli bir biçimde çözüme kavuşuyor. Kamera sayesinde, usta, kaçağı bulabilmek adına tahminen bazı noktaları kırmak zorunda kalmıyor.

  • Kırma dökme minimum düzeyde kalır

  • İşlem, çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşir

İşte, bu avantajlar, tesisat kaçlarında kameralı yöntemi ön plana çıkarmaya yetiyor.

Tesisata Basınç Testi

Usta, kameralı cihazla nerenin nemli ya da ıslak olduğunu bulur ama işlem bununla bitmez. Su başka yerden kaçak yapıp oraya sızmış olabilir. Bunun için tesisata basınçlı su vermek gerekebilir. Basıncın etkisiyle, tesisattaki kaçak, hemen kendini belli edecektir. Bunun üzerine usta, tam o noktayı açarak, tamiratı yapar.


2 görüntüleme

Haberler

bottom of page