top of page

Antalya Petek Temizliğinin Faydaları Nelerdir?

Güncelleme tarihi: 13 Haz 2022

Petek bakımı her kışın başında veya sonunda yapılması gereken önemli hususlardan birisidir. Yıl içerisinde özelliğini kaybeden petek sularının değişeme ve temizlenmesine ihtiyacı bulunur. Bu bakımlar peteklerin uzun ömürlü olması gibi birçok fayda sağlıyor.

Petek Temizleme Nedir?

Kış bakımının en önemli aşamalarından olan petek temizleme petek suyunun boşaltılması ile başlar. Petekler kimyasal bir madde ile iyice temizlenerek kullanıma hazır hale getirilir. Peteklerin daha sağlıklı çalışması ve ısısını maksimum seviyede yansıtması amaçlanır. Petek temizliği kısa bir süre içerisinde yapılan bir işlemdir. Özellikle kimyasallarla ve petek temizleme cihazları ile yapılan temizlikte çok fazla işlem yapılmaz. Bu işlem sırasında kombi içerisindeki su da boşaltılır ve kombi kimyasal maddeden korunmak için kapalı pozisyona alınır.

Petek Temizleme İşleminin Sağladığı Faydalar

Petek temizleme profesyonel bir iştir. Antalya petek temizliğinin faydaları nelerdir yapılmadığı durumlarda ne gibi problemler yaşanır? Doğalgaz ile ısınan ev sahiplerinin sıklıkla sorduğu sorulardan bazılarıdır. Petek bakımının en önemli aşaması olan petek temizleme işleminin birçok faydası bulunuyor.

Bu faydalardan bazıları aşağıdaki gibidir;

  • Petek temizliği sonrasında su temizleneceği için ısınması daha rahat olur.

  • Peteklerde kir ve paslanma önleneceği için peteklerin ömrü daha uzun olacaktır.

  • Temizlenen petekler ısıyı daha sağlıklı yansıtacaktır.

  • Tesisattaki su temizlendiği için kombi de rahat çalışacaktır.

  • Kombide sürpriz bir arıza yaşanmayacaktır.

  • Evin ısınması daha rahat sağlayacaktır.

En önemlisi ısınma giderlerinde düşüş yaşanacaktır ve gereksiz ısınma giderleri olmayacaktır. Petek temizliği belli aralıklarla yapılması durumunda bunlar gibi birçok fayda sağlayacaktır. Uzun süre temizlenmeyen peteklerde ısınma problemi yaşanıyor ve bu petekler belli süre sonunda işlem göremez hale gelecektir. Ayrıca kirli su kombinin çalışmasını da etkiler.


Antalya Su Kaçağı Tespiti Kanalizasyon Ve Tıkanıklık Açma Kombi Petek Temizliği Özkanlar Tesisatci 05325681443


6 görüntüleme

Haberler

bottom of page